Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kursseja voi kysyä yksityisistä kansalaisopistoista

Mielipide
 
Kari Karvonen Ilona Maaperä Minna Prunnila

Rehtori Taina Saarinen kertoi (HS Mielipide 4.5.) Helsingin työväenopistoon ilmoittautumisesta. Saarinen kirjoitti helsinkiläisten määrän kasvusta ja väestörakenteen monipuolistumisesta sekä tarpeesta kasvattaa toimintaa siten, että yhä useampi kaupunkilainen mahtuisi mukaan. Nykyisellään työväenopiston kurssipaikat eivät riitä kaikille halukkaille.

Helsingissä toimii myös kolme yksityistä kansalaisopistoa, jotka järjestävät kansalaisopistopalveluja helsinkiläisille. Niissä opiskelee vuosittain noin 30 000 kurssilaista yli 2 300 kurssilla.

Yksityiset kansalaisopistot ovat järjestötaustaisia, sitoutumattomia vapaan sivistystyön oppilaitoksia. Yksityiset opetuksen järjestäjät eivät tavoittele voittoa omistajilleen. Niiden toiminta perustuu vapaan sivistystyön lakiin, ja valtio tukee niitä samalla tavalla kuin Helsingin työväenopiston toimintaa. Muu tulorahoitus perustuu kurssimaksuihin.

Helsinkiläisiä kansalaisopistopalveluja ei ole ihan helppoa löytää, sillä kunnallisten opistojen ilmoittautumispalvelu kattaa vain osan pääkaupunkiseudun tarjonnasta.

Kari Karvonen
rehtori, Helsingin aikuisopisto
Ilona Maaperä
rehtori, Kalliolan kansalaisopisto
Minna Prunnila
rehtori, Etelä-Helsingin
kansalaisopisto Toimela

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat