Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päätöksiä tehdään kustannuksista välittämättä

Mielipide
 
Juha Pohjola

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tiistaina Vartiosaaren osayleiskaavan luonnoksen. Osayleiskaavassa esitetään asuntojen, siltojen ja raitiotien rakentamista Vartiosaareen.

Viime vuonna kaupunkisuunnittelulautakunnan päätettävänä oli Vartiosaaren kanssa samaa kokoluokkaa olevan Kivinokan alueen rakentaminen. Kivinokka sijaitsee kävelymatkan päässä kahdesta metroasemasta ja Vanhankaupunginlahden ympäristön laajoista viheralueista. Kivinokka päätettiin kovan vastuksen takia jättää rakentamatta. Se oli päättäjien "viherkortti" äänestäjien suuntaan.

Metroverkon hyödyntämisen sijaan päättäjiä viehättää ajatus uudesta, Helsingin merellistä maisemaa muuttavasta ja useamman luonnonvaraisen alueen läpi vedettävästä raitiotiestä. Suurin ihmetyksen aihe on kuitenkin se, että Vartiosaaren liikennejärjestelyjen ja kunnallistekniikan rakentamisen kustannukset ovat kymmeniä elleivät jopa satoja miljoonia euroja kalliimmat kuin mitä Kivinokan rakentaminen olisi maksanut.

Vartiosaaren osayleiskaavan luonnoksen hyväksyminen osoittaa, että verovarojen mahdollisimman järkevä käyttö ei ole päätöksenteossa keskeisessä roolissa.

Juha Pohjola
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat