Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EK ja Häkämies elävät väärällä vuosisadalla

Mielipide
 
Hannu Rautio

Elinkeinoelämän keskusliitto EK esitti Jyri Häkämiehen suulla, että suomalaisten työaikaa pitäisi jatkaa sadalla tunnilla vuodessa jotta suomalaisten työn tuottavuus saataisiin nousuun.

Esitys sopisi paremmin sadan vuoden taakse kuin tähän päivään. Suomalaiset eivät halua tehdä enempää työtunteja vaan he haluavat tehdä työtä niin hyvin ja fiksusti, että työ on sitä kautta kilpailukykyistä. EK:n huolena tulisi olla sen, miten suomalaiset yritykset olisivat askeleen edellä toiminnassaan niin, että tämä toisi menestystä. Kyllä suomalaiset sen fiksun työn hoitavat.

Suomalaiset suuryritykset ovat epäonnistuneet omassa kehitystoiminnassaan. Esimerkiksi Nokialta ja paperiteollisuudelta on puuttunut oikea visio, johon suuntaan olisi pitänyt mennä. Tätä visiota ei synnytetä istumalla työpöydän ääressä sata tuntia enemmän kuin nykyisin. Visio vaatii luovuutta, ja luovuus vaatii vapaata aikaa eikä pakkotahtista tekemistä.

Nyt EK esittää helatorstain ja loppiaisen siirtoa viikonloppuihin. Perusteluna on muun muassa se, että suomalaiset ottavat nyt helatorstain yhteydessä perjantain vapaata, ja näin vuosityöaika lyhenee.

Eiköhän se lomapäivä vähennä vuosityöaikaa muunakin päivänä kuin helatorstain jälkeisenä perjantaina. EK:lla tuntuu vain olevan jonkinlainen pakkomielle saada suomalaisten työaikaa jatkettua.

Tässä kohtaa voi vain sanoa, että onneksi meillä on ammattiyhdistysliike tavallisen suomalaisen puolella.

Hannu Rautio
diplomi-insinööri
Mikkeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat