Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n rajoilla on käynnissä moraalinen itsepetos

Mielipide
 
Ronja Kemppainen

EU-alue ja Suomi sen mukana ovat järjestäneet asiat niin, että turvapaikkaa on mahdollisimman vaikea hakea.

Ensinnäkään Suomesta ei voi hakea turvaa, jollei ole maan rajojen sisäpuolella. Maan rajojen sisäpuolelle taas ei päästetä ihmisiä, joiden voisi olettaa hakevan turvaa.

Tästä huolehtii EU-direktiivi, joka määrittelee lento- ja laivayhtiöiden vastuun kulukorvauksiin tilanteissa, joissa ne ovat ottaneet kyyditettäväkseen ihmisen, jolla ei ole tarvittavia papereita. Tästä on kertonut esimerkiksi HSTV:n Uutisraportti (24. 4.), joka oli kokonaisuudessaan varsin herättävää katseltavaa.

On sydämetöntä lähettää Suomesta turvapaikkaa hakenut ihminen takaisin, jos hänen turvapaikkahakemuksensa on perusteltu. Uskon, että monen moraalikäsitys on tässä samanlainen.

On kuitenkin ilmeisesti eri asia, ettei tänne edes päästetä turvapaikanhakijoita hakemaan turvaa. Kumpikin näistä toimista johtaa aivan samaan lopputulokseen: turvan tarvitsija ei turvaa saa.

Voiko harkittu, lainsäädännöllä turvattu moraali todella perustua niin lapselliseen periaatteeseen, että emme ole vastuussa siitä, mitä emme näe tai kuule? Jos tuhoamme salakuljettajien veneet, eivätkä hädänalaiset pääse "meidän puolellemme", niin onko ongelma poissa?

Ronja Kemppainen
valtio-opin opiskelija
Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat