Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrittäjyys opettaa nuorille hyödyllisiä taitoja

Mielipide
 
Annamari Jukko

Sosialidemokraattisten opiskelijoiden varapuheenjohtaja Maria Rytkönen (HS Mielipide 16. 5.) piti vastuuttomana sitä, että nuoria rohkaistaan kokeilemaan yrittäjyyttä kertomatta riskeistä. Kirjoituksesta välittyy kuva, että yrittäjyyden riskillä tarkoitetaan ensisijaisesti sitä, että yrittäjäksi ryhtyvän nuoren tulotaso jää matalaksi.

Yrittäjyyden voi myös ajatella kouluksi, joka opettaa nuorelle hyödyllisiä taitoja, kuten vastuuta, päätöksentekokykyä, oma-aloitteisuutta, luovuutta ja sinnikkyyttä. Jos yritys kannattaa edes jotenkin, tässä koulussa lukukausimaksujen perimisen sijaan maksetaankin palkkaa.

Rytkönen totesi, että kaikki yrittäjyys ei itsessään luo uutta työtä. Hän kaipasi sellaista yrittäjyyttä, joka tulevaisuudessa voi työllistää ja luoda uutta markkinaa.

Toivoa sopii, että vuosittain tällaistakin yrittäjyyttä Suomeen syntyy, mutta käsi sydämelle Maria Rytkönen: kumman itse mieluummin palkkaisit omaan yritykseesi, kolme vuotta kotona maanneen nuoren vai kolme vuotta kymmenen tunnin työpäiviä tehneen, vaikkakin hyvin heikosti kannattaneen yrityksen avulla itse itsensä työllistäneen nuoren?

Annamari Jukko
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat