Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen pitäisi turvautua pakkotoimiin

Mielipide
 
Risto Paatela

Kansantalous elpyy, jos velkaantuminen saadaan taittumaan ja kilpailukyky palautettua korjaamalla talouden vinoutumat. Kuntien aivan liian suuri lukumäärä ja ammattiyhdistyksien liian suureksi kasvanut valta ovat kaksi suurinta ongelmaa.

Kuntauudistus epäonnistui edellisen hallituksen aikana, koska ratkaisua haettiin vain vapaaehtoisuuteen perustuen. Tarvitaan pakkotoimia. Suomessa on asukaslukuun suhteutettuna enemmän kuntia kuin missään maailmalla. Siihen ei ole varaa. On järjetöntä ylläpitää kuntia, joiden asukasluku vastaa kaupungin korttelin asukasmäärää. Viiden vuoden irtisanomissuoja kuntatyöntekijöille on perusteeton etuoikeus ja koko Suomen pitäminen asuttuna on kyseenalainen tavoite. Valtionosuusjärjestelmä on liian avokätinen. Tarvitaan uutta ajattelua: kunnat, jotka eivät ole elinkelpoisia, tulee lopettaa.

Suomen teollisuus ja elinkeinoelämä eivät jaksa kannattaa ammattiyhdistystä, joka on maailman parhaiten suojattu. Ammattiyhdistyksen valta kasvoi kestämättömäksi aikana, jolloin ylisuuret palkankorotukset valtiovalta kuittasi järjestelmällisesti devalvaatiolla. Se oli teatteria. Devalvoinnista seurannut inflaatio alensi palkkoja. Euroaikana se ei ole mahdollista ja hyvä niin.

Ammattiyhdistyksen valta tulee nyt rajoittaa kohtuulliselle tasolle. Laittomista lakoista tulee langettaa tuntuvat sakot, ja tukilakoille on asetettava tolkulliset rajat.

Ammattiyhdistyksien toiminta tulee saattaa veronalaiseksi ja jäsenmaksun verovähennysoikeus lopettaa. Työaikalain päättää eduskunta, kuten muutkin lait.

Ammattiyhdistyksien valta ei ole parlamentaarista eikä demokraattista, vaan korporatiivista. Valta kuuluu eduskunnalle ja maan hallitukselle. Toivottavasti uusi hallitus näyttää, kuka täällä määrää.

Risto Paatela
diplomi-insinööri, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat