Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ympäristönsuojelussa tarvitaan yhteistyötä

Mielipide
 
Harriet Lonka

Lääkärin sosiaalinen vastuu -järjestöön kuuluvat lääkärit Karoliina Rantonen ja Juha Gogulski sekä lääketieteen opiskelija Emma Lommi argumentoivat sen puolesta, että ympäristöministeriö tulee säilyttää omana ministeriönään (HS Mielipide 17. 5.).

On kiintoisaa, että kaikilla kirjoituksessa esitetyillä argumenteilla voidaan myös puoltaa itsenäisestä ympäristöministeriöstä luopumista.

Nykyinen ympäristöministeriö pyristelee vähillä resursseilla ja kohtuuttoman työtaakan alla lainsäädännön tavoitteisiin nähden. Hyvästä tahdosta ja yksittäisten virkamiesten vahvasta motivaatiosta huolimatta ministeriön lainvalmistelu takkuaa, eikä sen laatu suinkaan aina vakuuta.

Esitys, että ympäristöministeriö voisi ja sen tulisi yksin vastata ympäristön edun ajamisesta, kuten vaikkapa ympäristöterveyden ylläpidosta ja ilmastonmuutoksen torjunnasta, on suuruudenhullu ja mieletön. Ikävällä tavalla tämä ajatus myös korostaa käsitystä muusta yhteiskunnasta ympäristön vihollisena.

Suomalaisen hallinnon helmasynti ovat hallinnon- ja osaamisalojen ylikorostuneet rajat. Ympäristönsuojelun edistäminen vaatii aidosti monihallinnollista otetta ja aivan uudelle tasolle vietyä koordinaatiota luonnonvarojen kestävän käytön sekä ympäristön- ja luonnonsuojelun välille. Meillä on tähän osaamista – vain rohkeutta on tähän asti puuttunut.

Muualla hallinnossa, kuten kunnissa ja alueilla, pystytään samassa organisaatiossa huolehtimaan sekä ympäristövalvonnasta, luvituksesta että ennaltaehkäisevästä ympäristönsuojelusta. Miksi tähän ei pystytä keskushallinnossa?

Harriet Lonka
geologi, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat