Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten lomat tasaisesti pitkin vuotta

Mielipide
 
Mira Vihmo

Kesälomien lähestyessä mielipidesivulla on keskusteltu siitä, onko lasten kesäloma liian pitkä. Edustan näkemystä, että se on. En kuitenkaan ajattele, että lapsilla pitäisi olla vähemmän lomaa. Jaksamisen kannalta loma olisi vain järkevämpi jaksottaa eri tavalla.

Australiassa koulua käydään 9–11 viikon jaksoissa. Jakson jälkeen on aina kahden viikon loma. Kesällä eli jouluna lomaa on hieman yli kuukausi, ja uusi kouluvuosi alkaa loogisesti vuoden alusta. Koulupäiviä on vuodessa kymmenkunta enemmän kuin Suomessa, mutta koulutyötä jaksaa ihan eri tavalla, kun seuraavaan lomaan ei missään vaiheessa ole liian pitkä aika.

Toki ymmärrän, ettei Suomessa juuri huvita lomailla kuin kesällä. En kuitenkaan tiedä, kenen etu oikeasti on järjestelmä, jossa vuodessa on vain yksi pitkä loma, jota odotetaan ja jonka onnistumista stressataan ja jota ei lopulta edes voida viettää yhdessä koko perheen voimin. Lomien jaksottaminen pitkin vuotta olisi järkevintä sekä lasten että aikuisten jaksamisen kannalta.

Mira Vihmo
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat