Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesätyön saaminen on entistä vaikeampaa

Mielipide
 
Essi Pappila

"Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun." "Emme valitettavasti tarvitse kesätyöntekijöitä." Olen lukenut nämä lauseet monta kertaa tänä keväänä.

Olen 16-vuotias nuori ja minulla on ikäisekseni paljon työkokemusta. Olen ollut päiväkodissa yhden viikon tet-jaksolla, Alepassa kesätöissä kaksi viikkoa, kuusi viikkoa eläinkaupassa työssäoppimisjaksolla, kuusi viikkoa vanhainkodissa, seitsemän viikkoa paikassa, jossa tein mediaan liittyviä töitä (kuvasin, editoin videoita, tein radio-ohjelman), ja seitsemän viikkoa englanninkielisessä päiväkodissa. Olen myös toiminut vertaisohjaajana nuorisotalolla.

Olen etsinyt kesätyöpaikkaa tammikuusta lähtien. Olen hakenut töitä Helsingin kaupungin nuorisotaloista ja erilaisista mediatehtävistä. Olen hakenut yksityisiin vanhainkoteihin sekä päiväkoteihin, kahviloihin ja moniin muihin paikkoihin. Hakemuksia olen lähettänyt yli 40. Luulisi, että työkokemuksellani saisin edes jonkin kesätyön.

Helsingin kaupunki on jakanut joihinkin kouluihin kesäseteleitä. Kaupunki maksaa kesäsetelin arvon, 300 euroa, työnantajalle, joka palkkaa nuoren kesätöihin.

Kesäsetelin tarkoitus on helpottaa kesätöiden saantia, mutta minun kohdallani se on vain hankaloittanut työnhakua, sillä koulumme ei saanut seteleitä.

Kesätöitä hakiessani olen nähnyt ilmoituksia, joissa on sanottu, että töihin otetaan vain nuoria, joilla on kesäseteli. Tämä on sulkenut minulta pois monia mahdollisuuksia. Kavereiltani olen kuullut, että monella muullakin on sama tilanne.

Essi Pappila
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat