Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maksu vain toteutuneesta pysäköintiajasta

Mielipide
 
Teppo Vapaavalta

Helsinki suunnittelee vanhojen pysäköintimittariensa uusimista (HS Kaupunki 20. 5.). Tarkoitus on siirtyä korttimaksuun, jolloin kolikoilla maksu loppuu. Tämä on varmasti ajan henki ja uudistus on tarpeellinen.

Vuosikymmenien aikana Helsingissä pysäköineenä muistuvat mieleen ajat, jolloin autossa piti olla kassillinen kolikoita, jos työtehtävät veivät keskustaan. Ongelma oli, että jos ei tiennyt tarvitsemaansa aikaa, mittarin joutui lataamaan täyteen varmuuden vuoksi. Jos suunniteltu tapaaminen kesti vain 15 minuuttia ja oli pakko varautua tuntiin pariin, rahaa paloi turhaan suuria määriä.

Henkilökohtaiset pysäköintimittarit tekivät runsaasti pysäköiville asian helpoksi, eikä tarvinnut maksaa kuin käytetystä pysäköintiajasta.

Kun mittareita nyt uusitaan korttikäyttöisiksi, eikö olisi mahdollista lisätä niihin toiminto, jossa autolle tullessa pysäköinnin voisi tavallaan katkaista ja maksaa vain reaaliajasta? Tämähän on käytössä polttoainemittareilla: valitaan varaus tarvittavasta summasta, mutta maksetaan vain tankatusta polttoainemäärästä.

Tällainen edistysaskel varmaan ilahduttaisi varsinkin keskikaupungin kalliilla paikoilla lyhytaikaista pysäköintiä tarvitsevia.

Asia, jota en oikein ymmärtänyt, on järjestelmän eduksi mainittu asia, että pysäköinninvalvojien aikaa säästyy, kun ei tarvitse käydä kaikkia tuulilaseja kurkkailemassa. Voiko siis uusilla mittareilla yhdellä kertaa tarkistaa koko pysäköintialueen, että siellä on vain maksunsa maksaneita? Kuulostaa hieman oudolta, vaikka rekisteritunnukset ovatkin tiedossa.

Toivotan onnea suunnitteluun ja haluan, että myös pysäköijien etu otetaan huomioon.

Teppo Vapaavalta
Siuntio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat