Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuotantotukien vaikuttavuus on hyvä

Mielipide
 
Jouni Parkkonen

Teija Sutinen kirjoitti (HS Merkintöjä 20. 5.) vuokra-asumisesta ja siihen liittyvien tukien kokonaisuudesta. Hän epäili vuokra-asuntotuotannon tukemisen tulleen tiensä päähän.

Kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon keskeinen edellytys ovat tuotantotuet. Ne käsittävät paitsi korkotuen myös erilaiset avustukset.

Vain tuotantotuilla vuokratasoa voidaan saada markkinavuokraa alemmaksi. Niiden vaikuttavuus on hyvä, koska aidosti yleishyödyllisen vuokrataloyhtiön tavoitteena ei ole tehdä voittoa. Tällöin valtion tuki kanavoituu asukkaalle ja näkyy hänelle alhaisempana vuokrana. Kansainväliset selvitykset osoittavat, että tuotantotukien käyttö asuntopolitiikan välineenä hillitsee myös asumistukien kasvua.

Kannattaa muistaa, että jo nyt valtion tukemassa vuokra-asuntotuotannossa omistaja voi tulouttaa sijoittamilleen varoille kahdeksan prosentin tuoton. Se on hyvä tuotto sijoitetulle pääomalle, etenkin taloudellisen taantuman aikana.

Kohtuuhintaisen asuntotuotannon rajoitusten vastapainona tuotannon ehtojen on oltava paremmat kuin vapaarahoitteisessa vuokra-asuntotuotannossa. Tämä edellyttää pysyvien edellytysten ja kilpailukykyisten ehtojen luomista valtion tukemalle asuntotuotannolle.

On välttämätöntä, että uusi hallitus sitoutuu tähän. Onkin mielenkiintoista nähdä, mihin ratkaisuihin tuleva hallitus päätyy.

Jouni Parkkonen
toiminnanjohtaja, Kohtuuhintaisen
vuokra-asumisen edistäjät ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat