Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuuttajat voivat asuttaa maaseutua

Mielipide
 
Jarkko Lahtinen

Suomen sisäinen muuttoliike on voimakkaampaa kuin koskaan ja aiheuttaa paineita erityisesti pääkaupunkiseudun asuntorakentamiselle (HS Kaupunki 19. 5.). Tätä muuttoliikettä pidetään väistämättömänä ja luonnollisena kaupungistumisena. Sen seurauksena investoidaan metroihin ja pisararatoihin sekä uhkaillaan tietulleilla, jotta tiiviisti ahdetut ihmiset pääsevät liikkumaan.

Suomen kehnosta taloudellisesta tilanteesta huolimatta maassa ei ole ollut suurta aivovuotoa tai maastamuuttoa paremman elämän toivossa muutamaa perintöveropakolaista lukuun ottamatta. Työvoimapula uhkaa silti suurten ikäluokkien eläköitymisaallon myötä. Maaseutu siis tyhjenee ja vaatii entistä enemmän tukiaisia rakenteiden ylläpitämiseen.

Samaan aikaan on käynnissä valtava "muuttoliike" Afrikasta Välimeren yli Eurooppaan. Tätä muuttoliikettä pidetään pelkästään ongelmallisena, eikä yhtään asuntoa olla sen vuoksi rakentamassa mihinkään maahan. Investointeja tehdään lähinnä tämän liikkumisen estämiseksi.

Kun Suomen maaseutu tyhjenee, sinne olisi tilaa sijoittaa uutta kotimaata tarvitsevia. Työikäisistä ja -kykyisistä tulisi kaivattua työvoimareserviä edellyttäen, että suomen kielen opiskelusta esimerkiksi kahden vuoden kuluessa tehtäisiin maahanmuuton pakollinen edellytys. Kielitaito todennettaisiin kielikokeella, jonka hyväksytty suoritus olisi edellytys pysyvän oleskeluluvan saamiseksi.

Jarkko Lahtinen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat