Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalliista kodinkoneista tuli romua pikkuvikojen takia

Mielipide
 
Veijo Kauppinen
Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Lukijan mielestä kodinkoneet hajoavat liian helposti.
Lukijan mielestä kodinkoneet hajoavat liian helposti. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

"Kotiimme hankittiin myyjien suosittelemia laadukkaita – siis kalliita – laitteita. Hiljattain rikkoutuivat sekä ruotsalainen liesi-uuniyhdistelmä että saksalainen jääkaappi-pakastintorni.

Liedestä hyytyi vastus, joka olisi ollut tökkäyskiinnitettynä helposti itse vaihdettavissa. Vastuksia vain ei enää saa mistään. Toimivaa keraamitasoakaan ei voinut pelastaa, kun sen kytkimet olivat uuniosassa.

Jääkaappi-pakastimesta puolestaan paloi ohjauksen tasasuuntaaja. Varaosaa ei saa. Selvisi, että kaappi oli valmistunut yrityksen Italian-tehtaalla paljon ennen kuin se myytiin uutena meille täällä takamailla.

Olisimme mieluusti pitäneet molemmat laitteet, mutta ne oli romutettava. Sota-ajan lapsena ja sen jälkeisen niukkuuden kokeneena kauhistelen käyttökelpoisten koneiden hylkäämistä pikkuvikojen takia. Romujen hävityskin maksaa vielä lisää kuljetuskustannuksina ja jätemaksuina. En pidä tätä millään tavoin järkevänä.

Laadusta maksetulle hinnalle ei näytä saavan katetta. Laitteet ehkä kestävät yli varaosien saatavuusrajan, joka yleensä on kymmenen vuotta, mutta lyhyempiäkin aikoja on.

Huokeampi vaihtoehto saattaa vikaantua aiemmin, jolloin varaosiakin mahdollisesti vielä saa laitteen elinkaarta jatkamaan. Kannattaisiko siis ostaa halpoja laitteita eikä panostaa laatuun?"

Veijo Kauppinen
professori emeritus, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat