Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuuskan myynnin voisi sallia Suomessa

Mielipide
 
Kaarle J. Lehmus

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund esitti jokin aika sitten, että nuuskan myynnin voisi vapauttaa Suomessa. Myynnistä saatavat verotulot tulisi kerätä Suomeen sen sijaan että ne menevät nyt Viron ja muiden maiden budjettien hyväksi.

Ajatus on hyvä ja tulevan hallituksen tulisi ottaa se todesta. Verotulot eivät kuitenkaan ole pääsyy muutokseen, vaan se, että nykyinen tupakkalaki on epälooginen eivätkä kansalaiset oikein edes ymmärrä sen perusteita. Nuuskaa saa Suomessa käyttää ja pitää hallussaan ja tuoda maahan tietyin rajoituksin omaan käyttöön, mutta myynti on rangaistavaa. Tällainen lainsäädäntö on huonoa ja se tulisi ilman muuta korjata ja sallia nuuskan myynti myös kotimaassa.

Haittavaikutuksia vastaan voidaan toimia esimerkiksi valistusta lisäämällä samalla tavalla kuin muiden tupakkatuotteiden kohdalla tehdään. Pääasia on, että lainsäädäntö muutetaan sikäli loogiseksi, että kaikki kansalaiset sen ymmärtävät. Nykyisin erityisesti nuorisolle on usein epäselvää, miten nuuskaan tulisi suhtautua.

Kaarle J. Lehmus
varatuomari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat