Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmi tarvitsee kestävän ratkaisun

Mielipide
 
Esa Korjula

Pääkirjoitus (HS 22. 5.) leimasi Malmin lentoaseman toiminnot ja kentän jatkoa selvittäneen liikenteen turvallisuusviraston Trafin työryhmän harrasteluksi.

Trafi kutsui minut tehtävään ilmailualan asiantuntijana johtuen taustastani liikenne- ja ammatti-ilmailun koulutusorganisaatioissa, ansiolentäjänä, Malmin toiminnot tuntevana sekä ilmailun liiketaloutta ymmärtävänä. Ilmailuharrastuksessa ei ole mitään vikaa, mutta on väärin nimittää minua tässä yhteydessä harrastajaksi.

Virheellinen Malmi-uutisointi toistuu kummallisen usein. Esimerkiksi entinen liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) on väittänyt, että kenttää käyttäisi vain 70 harrastajaa. Väite oli absurdi. Malmi-adressin on allekirjoittanut 70 000 kansalaista. Kyselyyn vastanneista 67 prosenttia kannatti kentän säilyttämistä. Malmin nykyisestä toiminnasta valtaosa on yhteiskuntaa palvelevaa ammattitoimintaa.

Työryhmä ei suinkaan lähtenyt laukalle, kuten pääkirjoitus väitti, vaan työ tehtiin hyvässä yhteistyössä. Vasta yhdessä laaditun raportin valmistuttua Trafi irrottautui liikenneministeriön painostuksesta työryhmästä.

Sitovia päätöksiä ei ole tehty. Maankäyttösopimus, jonka osa Malmikin oli, on jo olennaisilta osin jäänyt toteutumatta. Malmi-asia tulee käsitellä tällä kertaa valmisteltuna ja tosiasioihin perustuen.

Malmin lentoaseman nykyinen alue on noin 130 hehtaaria, mutta asukasmääriin viitatessa puhutaan yli 300 hehtaarin kokonaisuudesta. Kaupunki voi käyttää valtaosan alueesta haluamallaan tavalla rakentamiseen tai virkistykseen lentoaseman säilyessäkin.

Työryhmän keskeinen johtopäätös oli, että Malmi tarvitsee kestävän ratkaisun vuosia jatkuneen epäselvyyden sijaan. Ensisijainen ratkaisu on, että valtio lunastaa alueen. Myönteinen tapa on toteuttaa lunastus maanvaihdolla. Vähintään toimintojen jatkuminen tulee turvata, kunnes korvaava kenttä on löydetty ja rakennettu.

Esa Korjula
lentokapteeni,
kauppatieteiden maisteri
Malmi-1 työryhmän puheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat