Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisoikeuksia vahvistettava kehitysyhteistyöllä

Mielipide
 
Ulla Anttila

Tuorein keskustelu kehitysyhteistyöstä on kilpistynyt siihen, kuinka paljon tuleva hallitus leikkaa kehitysyhteistyövaroja lähitulevaisuudessa. Tästä huolimatta tai juuri tämän vuoksi on kuitenkin syytä arvioida, miksi kehitysyhteistyö on tärkeää ja miten sitä pitäisi kehittää.

Monet kehittyvät valtiot ovat niin sanottuja hauraita valtioita eli niiden lähihistoriaan liittyy aseellinen konflikti, niiden demokraattiset yhteiskuntarakenteet ovat puutteellisia ja ne ovat vaarassa luisua takaisin konfliktikierteeseen.

Kehittyvissä maissa on tärkeää tukea kansalaisyhteiskuntaa ja yhteiskuntien kykyä käydä dialogia yhteiskunnallisten kysymyksistä, kuten ihmisoikeuksien kunnioittamisesta tai ympäristönsuojelusta.

Monissa maissa, joissa mielipiteenvapautta on rajattu, lehdistönvapaus ja ihmisoikeustyötä tekevien järjestöjen mahdollisuus ilmaista itseään julkisesti on tärkeä kehityksen mittari.

Suomi voi niin halutessaan tukea aiempaa aktiivisemmin kansalaisjärjestöjen tekemään ihmisoikeustyötä kehittyvissä maissa.

On tärkeää tukea niitä aloitteita, jotka kumpuavat kansalaisyhteiskunnasta itsestään. Nämä aloitteet myös osoittavat, etteivät ihmisoikeudet edusta vain niin sanottuja läntisiä arvoja vaan että niillä on vankka tukensa myös kehittyvissä maissa.

Ulla Anttila
toiminnanjohtaja
Kansalaisjärjestöjen
ihmisoikeussäätiö KIOS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat