Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijaisperhe toi elämääni turvaa ja rakkautta

Mielipide
 
Sijaisperheessä kasvanut

Juttu sijaisperheistä (HS 24. 5.) kosketti omien kokemusteni vuoksi. Asuin sijaisperheessä kaksivuotiaasta omilleni muuttamiseen asti. Alun perin huostaanottoni oli tarkoitus olla vain väliaikainen, mutta olen ikuisesti kiitollinen siitä, ettei se sitä ollut.

Pääsin hyvään ja ehjään perheeseen, jossa sain sitä rakkautta, hoitoa ja tukea, jota biologinen äitini ei olisi pystynyt tarjoamaan ainakaan ollessani pieni lapsi. Kiinnyin sijaisvanhempiini nopeasti. Olisi ollut traumaattista joutua eroon heistä.

Kiitän myös biologista äitiäni siitä, että hänkin huomasi vahvan siteen syntyneen eikä lähtenyt väkisin taistelemaan minua pois paikasta, jota jo kutsuin kodiksi – paikasta, jossa tunsin olevani turvassa.

Totta kai huostaanottoja on tehty myös liian hätäisesti. En myöskään voi kuin yrittää ymmärtää biologisten vanhempien syyllisyyden, pettymysten, surun ja ahdistuksen tunteita, mutta ainakin minulle sijaisperheeseen jääminen antoi parhaat mahdolliset lähtökohdat loppuelämälle.

Olen siksi sitä mieltä, että huostaanotto pitäisi tietyissä tapauksissa tehdä pysyväksi. Esimerkiksi kahden vuoden asumisen jälkeen huostaanoton vahvistaminen pysyväksi kuulostaisi järkevältä. Kuten jutussa todettiin, se ei lopettaisi biologista vanhemmuutta tai tapaamisoikeutta.

Biologinen äitini on koko ajan ollut elämässäni jossain määrin mukana, ja hän tulee aina olemaan biologinen äitini. Sitä ei muuta mikään. Kuitenkin kun puhun äidistä ja isästä, tarkoitan sijaisvanhempiani.

Sijaisperheessä kasvanut
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat