Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elinkeinoelämä haluaa alentaa palkkoja

Mielipide
 
Risto Pitkänen

Työnantajapuolen vaatimuksessa työajan pidentämisestä ei ole lainkaan kysymys siitä, onko suomalaisten työaika eurooppalaisittain lyhyt, keskiverto vai pitkä. Tunteja lisäämällä ei lisätä tuottavuutta vaan enintään tuotantoa.

Suomen talouden surkea tila ei taas voi johtua siitä, ettei yrityksillä olisi käytössään riittävästi työtunteja tuottamaan kansainvälisten markkinoiden kiihkeästi haluamia tuotteita. Jos näin olisi, yritykset eivät irtisanoisi ja lomauttaisi vaan päinvastoin palkkaisivat lisää väkeä.

Kysymys on siitä, että tavallisten työntekijöiden palkkoja halutaan alentaa. Yritysjohtoa palkkojen alentaminen ei näköjään koske, koska Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n puheenjohtaja Matti Alahuhta kehotti yritysjohtajia vain "maltilliseen palkkalinjaan omalla kohdallaan" (HS Talous 21. 5.). Suomeksi tuo tarkoittanee: pidetään palkankorotukset ja bonukset hiukan aiempaa pienempinä.

Työantajapuolen pitäisi reilun pelin hengessä tulla esiin työajan pidentämisen savuverhon takaa ja sanoa suoraan, että se haluaa alentaa palkkoja, ja kertoa samalla, montako irtisanomista ja lomautusta voitaisiin näin välttää. Jos tavoite ei ole tämä vaan yritysten omistajien kukkaron lihottaminen, hanke on tuomittu epäonnistumaan.

Risto Pitkänen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat