Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kertausharjoituksen välttely on vastuutonta

Mielipide
 
Sakari Lauriala

Helsingin Sanomat käsitteli (23. 5.) kertausharjoitusten välttelyä. Onneksi asevelvollisten enemmistö täyttää velvollisuutensa ja osallistuu yhteisiin talkoisiin rakkaan isänmaamme sekä moniarvoisen ja suvaitsevaisen yhteiskuntamme puolesta.

Myös työantajien tulee ymmärtää, että ilman Puolustusvoimia ja sotilaallisen puolustusjärjestelmän harjoittelua ei ole turvallisuutta. Ilman turvallisuutta ei ole toimivaa yhteiskuntaa eikä vakaata toimintaympäristöä liiketoiminnan tai muun työn harjoittamiselle globaalissa verkostossa yhteisön ja yksilön eduksi.

Sotilaallisen kriisin sattuessa kohdalle pääkonttorit pommitetaan tuhkaksi ja pilvipalvelut kyberhyökkäyksin bittiavaruuden pölyksi. Kertausharjoituksilla ehkäistään ennalta tämän skenaarion toteutumista ja varaudutaan riskeihin.

Vaikka Suomeen ei juuri nyt sotilaallista uhkaa kohdistukaan, luulisi jokaisen ymmärtävän, että "ei koskaan" -ajatus on parempi jättää lausumatta, kun vilkaisee idän suuntaan.

Kertausharjoitus on upea tilaisuus kerrata jokaisen suomalaisen asevelvollisen sotilaallisia taitoja, ottaa terveellinen irtiotto arjen oravanpyörän ylikierroksista, kantaa kortensa yhteiseen kekoon sekä tavata vanhoja tuttuja vakavan, mutta ei liian vakavan, maanpuolustusasian äärellä.

Kertausharjoituksen fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä parantavat ponnistelut harjoittavat samalla suomalaisten hieman rupsahtanutta kuntoa. Keskivartalokumpujen kaventuminen on sekin työantajien, kotien ja meidän kaikkien yhteinen etu.

Ei muuta kuin kertaamaan, mars! Harjoitus tekee mestarin, sotilaallinen kertausharjoitus sotilasmestarin.

Sakari Lauriala
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat