Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsen menettäminen on traumaattista

Mielipide
 
Äiti

Helsingin Sanomissa on kirjoitettu biologisten ja sijaisvanhempien kokemuksista sijoitustilanteissa.

Lapsen menettäminen on aina traumaattinen kokemus, olipa kyse biologisesta tai sijaisvanhemmasta. Se, että sijoituspäätöksistä valitetaan usein, kuvastaa sitä, ettei vanhempi – biologinen tai sijaisvanhempi – ole tullut kuulluksi. Hän ei ole saanut riittävää psykologista tukea tilanteessa eikä hänelle ole tarjottu ratkaisun perusteluja. Vanhempi, joka on huolissaan lapsensa hyvinvoinnista, pyrkii tietenkin purkamaan tunteitaan johonkin.

Ei ole myöskään lapsen tai aikuisten edun mukaista, että päätökset tehdään yhtäkkisesti. Tilanteet tuskin muuttuvat niin nopeasti, etteikö niistä voitaisi keskustella riittävän ajoissa kaikkien osapuolten kesken. Lapsella tulisi myös olla oikeus pitää yhteyttä kaikkiin hänelle tärkeiksi muodostuneisiin ihmisiin huomioiden lapsen ikä, turvallisuus ja tarpeet.

Lastensuojeluun tarvitaan riittäviä resursseja. Sosiaalityöntekijä ei pysty tarjoamaan riittävää psykologista tukea lapsille ja vanhemmille.

Lastensuojelussa tai sen läheisessä yhteistyöverkostossa on voitava tarjota perhepsykologien ja psykiatrien palveluja niin vanhemmille kuin lapsillekin. Lasten ja aikuisten on voitava käsitellä erokokemustaan asianmukaisesti.

Äiti?
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat