Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väistöasuminen luotiin asukkaan turvaksi

Mielipide
 
Anni Sinnemäki Jaana Närö

Veronika Honkasalo kirjoitti mielipidesivulla (HS 22. 5.) Hekan eli Helsingin kaupungin asunnot Oy:n talon peruskorjauksen aikaisista asumisjärjestelyistä. Honkasalo syytti yhtiötä muun muassa asumisturvallisuuden horjuttamisesta.

Jos asukkaan täytyy muuttaa korjauksen vuoksi kodistaan, Heka järjestää hänelle väliaikaisen asunnon mahdollisimman läheltä kotia. Hän voi myös toivoa pysyvää vaihtoa toisen kokoiseen tai toisella alueella sijaitsevaan asuntoon. Oikeus palata vanhaan asuntoon taataan, kun korjaus valmistuu. Heka järjestää myös muutot.

Honkasalo kysyi, miksi vuokrasopimukset on irtisanottava. Asunnot tulee saada hallitusti tyhjiksi remontin käynnistymiseen mennessä. On myös tarkoituksenmukaista, että asukkaalla on sopimus juuri siihen asuntoon, jossa hän kulloinkin asuu ja että hän maksaa vuokraa varsinaisesta asunnostaan.

Kun paluu vanhaan asuntoon koittaa, laaditaan uusi sopimus. Tällöin on mahdollista tehdä muutoksia asuntojen jyvitykseen sekä vesimaksun määräytymistapaan.

Hekassa peruskorjauskustannukset tasataan koko Hekan asuntokannan kesken sekä lisäksi alueellisesti alueella tehdyn pisteytyksen mukaisesti. Siksi yksittäisen talon peruskorjauskustannukset eivät jää yksin korjattavan talon vuokralaisten maksettaviksi. Hekassa peruskorjauksista johtuvat vuokrankorotukset ovat maltillisia.

Vaikka Merisotilaankadun talon peruskorjaus on jo suunniteltu, remontin aikataulusta ei tiedetä ennen urakoitsijan valintaa. Kun se on valmis, asukkaille järjestetään uusi tiedotustilaisuus.

Anni Sinnemäki
apulaiskaupunginjohtaja
hallituksen puheenjohtaja
Jaana Närö
toimitusjohtaja
Helsingin kaupungin asunnot Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat