Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräily ei ole ongelma vaan ratkaisu

Mielipide
 
Marjut Ollitervo

Petteri Tuohinen esitti (HS Merkintöjä 24. 5.), että pyöräily on ongelma, joka on ratkaistavissa maalaamalla jalkakäytäville valkoisia viivoja. Tuohinen on tullut keksineeksi uudelleen 1960-luvulla Ruotsissa kehitetyn SCAFT-suunnittelufilosofian, jossa pyöräily ja jalankulku niputettiin yhteen "kevyeksi liikenteeksi" ja siirrettiin pois autojen tieltä. Ruotsissa SCAFT hylättiin jo vuosikymmeniä sitten, sillä se osoittautui toimimattomaksi.

Liikenteen ongelma ei ole pyöräily vaan autoilu. Autoilu saastuttaa hengitysilmaa, tuottaa liikennemelua, vaarantaa ihmishenkiä ja hankaloittaa jalankulkua, pyöräilyä ja joukkoliikennettä. Autoilu vie niin paljon tilaa, ettei kaupunkiin mahdu enempää autoja. Liikennettä ei voi enää rakentaa autoilun varaan.

Ongelma ei ratkea ahtamalla jalankulkijat ja pyöräilijät samoille väylille vaan palauttamalla katutila autoilulta takaisin kestävien liikennemuotojen käyttöön. Pyöräily ratkaisee paitsi tilaongelmaa myös parantaa kaupunkien turvallisuutta ja viihtyisyyttä sekä tuo mittavat terveyshyödyt niin yksilölle kuin yhteiskunnallekin.

Marjut Ollitervo
varapuheenjohtaja, Helsingin Polkupyöräilijät

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat