Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokonaisturvallisuus on myös naisten asia

Mielipide
 
Pertti Laatikainen Irina Lönnqvist
Erja Yläjärvi ja Annamari Sipilä pohtivat maanpuolustusta
Merkintöjä-kirjoituksissaan.

Erja Yläjärvi kysyi (HS Merkintöjä 23. 5.), miksi puolet Suomen puolustuskyvystä tuhlataan. Kirjoituksen pääsanoma oli, ettei naisten puolustustahtoa yritetä hyödyntää tarpeeksi. Yläjärvi totesi myös, että nykypäivänä hyökkäys tulee todennäköisemmin verkossa kuin rajan yli tankeilla. Yläjärven mukaan tällaista uhkaa vastaan puolustautuminen ei katso sukupuolta.

Myös naiset osallistuvat vapaaehtoiseen maanpuolustukseen. Vuonna 2014 Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) järjesti yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa yhteensä yli 1 800 kurssia. Näille kursseille osallistui lähes 8 500 naista, ja kouluttajatehtävissä toimi yli 800 naista. Nämä luvut kattavat sekä sotilaallisen että varautumis- ja turvallisuuskoulutuksen.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaa ohjaa laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (2007). Lain ohjaamana kehitetään kansalaisten ja viranomaisten valmiuksia osallistua yhteiskunnan tukemiseen vakavissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Lain mukaan MPK:n tehtävänä on myös kehittää naisten mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja järjestää siihen liittyvää sotilaallista koulutusta ja sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta.

MPK:n tarjoama koulutus on lähtökohtaisesti avointa kaikille kansalaisillemme. Kursseja on suunnattu myös erityisesti naisille. Näistä esimerkkeinä ovat "Nainen johtajana" ja "Intti tutuksi naisille" -kurssit sekä useat harjoitukset, joissa hankitaan arjen turvallisuustaitoja erilaisiin tilanteisiin kyberturvallisuudesta maastossa selviytymiseen.

MPK järjestää naisille tarkoitettuja kursseja yhteistyössä muun muassa naisille suunnattujen jäsenjärjestöjensä Naisten Valmiusliiton, Sotilaskotiliiton ja Maanpuolustusnaisten liiton kanssa.

Suomessa on pitkä talkoo- ja yhdistysperinne. Yhteiskunta ei toimisi ilman vapaaehtoisten panostusta. Tästä ovat hyvinä esimerkkeinä monelle tutut vapaaehtoiset palokunnat.

Kokonaisturvallisuus on kaikkien asia – niin miesten kuin naistenkin. Kaikille löytyy varmasti mielekästä tekemistä, joka tunnustetaan myös valtiollisten toimijoiden tasolla. Tästä esimerkkinä on MPK:n poikkeusolojen organisaatio, jossa naisilla on erittäin tärkeä asema.

Yläjärvi ja muutkin kiinnostuneet voivat tulla seuraamaan harjoituksiamme ja tutustua naisille tarjottavaan vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutukseen.

Pertti Laatikainen
toiminnanjohtaja
Irina Lönnqvist
koulutussuunnittelija
Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat