Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitukselle on helppo povata vaikeita aikoja

Mielipide
 
Pekka Laakso

Uuden hallituksen eväät on syöty jo alkulämmittelyssä. Timo Soini (ps) myi puolueensa omien intohimojensa vuoksi. Samalla on tietysti selvää, että hän välttää näin ikävien päätösten valmistelun ja voi myöhemmin tarvittaessa ilmoittaa, ettei ollut valtiovarainministerin ikävien esitysten takana.

Tämä tulee ilmi viimeistään siinä vaiheessa, kun kansan euforia uuden hallituksen suhteen on laantunut ja ryhdytään katsomaan, mitä hallitusohjelma ihmisille todella merkitsee.

Ihmetellä täytyy myös Jari Lindströmin (ps) valintaa oikeusministeriksi. Vaikkei perustuslaki vaadikaan juristia ministeriksi, on aika käsittämätöntä, että paperimies-laborantti ryhtyy johtamaan oikeusministeriötä.

Yhteiskuntasopimus vaihtoehtona erittäin ikäville leikkauksille ja veronkorotuksille vaikuttaa kiristykseltä. Hallitusohjelmaan tällä tavoin kirjoitettuna se ei ole hyvä lähtökohta alkaville neuvotteluille. Tulevan hallituksen selvänä tavoitteena on leimata vastapuoli etukäteen syylliseksi ikäviin päätöksiin, jos sopimusta ei saada aikaiseksi. Päämäärä tässä asiassa pyhittää keinot. Olisi luullut tällaisten aikojen olevan jo takanapäin.

Hallitukselle on helppo ennustaa vaikeita aikoja, mikäli konsensus on kokonaan haudattu siten kuin nyt näyttää olevan.

Pekka Laakso
varatuomari, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat