Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositio ruikuttaa turhaan

Mielipide
 
Juhani Hakala

Arvoisat oppositiopuolueet. Suosittaisin jonkinlaista itsekritiikkiä. Te olitte edellisessä hallituksessa, mutta ette saaneet mitään aikaan. Rakenneuudistuspäätös tehtiin kolme kertaa, eikä teistä ollut sen toteuttajiksi.

Erityisesti suosittelen ruikuttamisen vähentämistä vihreille ja vasemmistoliitolle. Te ette pystyneet kantamaan hallitusvastuuta edes koko hallituskautta. Halusitte eroon hallituksesta tulevien vaalien vuoksi. Onko se vastuunkantoa? Poliittinen muisti ei ole aivan niin lyhyt kuin toivotte.

Kun kansa on syvästi huolissaan maan tilanteesta, Antti Rinne keskittyi luettelemaan, kenen kanssa Sdp ei ainakaan mene hallitukseen. Sdp:llä oli valtiovarainministeriö koko edellisen hallituskauden, ja tilanne paheni koko ajan. On turha ruikuttaa, että uudistukset kohdistuvat omiin kannattajiin, kun ei ole ollut kykyä ajaa heidän etujaan. Kuulun ainakin vielä tähän oppositiopuolueeseen ja häpeän puheenjohtajani toimintaa.

Vaalituloksesta ei opittu mitään. Kun joku saa nyt päätöksiä aikaan, alkaa hirveä poru.

Nyt on tekemisen meininki. Tämä hallitus perustuu luottamukseen ja kompromissikykyyn. Siksi Sdp ei ole hallituksessa.

Demokratiassa haetaan yhteisiä ratkaisuja. Se on vaikeaa, mutta onnistuu, kuten Sipilä osoitti. Puolueet näkevät tilanteen vakavuuden ja ovat valmiita tinkimään myös kannattajiensa eduista. Ainoa edellytys leikkauksille on suhteellinen tasapuolisuus: ne, jotka ovat saaneet yhteiskunnalta eniten maallista hyötyä, joutuvat vastaavasti maksamaan takaisin enemmän.

Juhani Hakala
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat