Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tavallisten ihmisten oikeutta rakentaa parannetaan

Mielipide
 
Matti Vanhanen

Hallitusneuvottelujen aikana Helsingin Sanomat kirjoitti nimeni mainiten huolesta, jota Helsingissä tunnettiin neuvotteluja kohtaan.

Huoli on aiheeton. Helsingin kannalta hallitusohjelma on hyvä.

Kuntien omaa valtaa asumiseen, rakentamiseen ja kaavoitukseen liittyvissä asioissa kasvatetaan. Rakennusalalla toimijoita pyritään saamaan lisää myös Ara-tuotantoon. Rakentamisen kustannuksia karsitaan ja kaavoituksen ja rakentamisen valitusmenettelyjä muutetaan päätöksenteon nopeuttamiseksi.

Lisäksi, kuten ennenkin, valtio ja seudun kunnat laativat keskenään sopimuksia. Nyt vahvistetaan vielä ehdollisuutta monipuolisen tonttitarjonnan lisäämiseksi.

Hallitusohjelman suurimmat muutokset koskevatkin muuta Suomea – myös pääkaupunkiseutua ympäröivää Uuttamaata. Lainsäädäntöä muutetaan siten, että rakentamisen mahdollisuudet myös maaseudulla helpottuvat. Näin saamme lisättyä asunto- ja tonttitarjontaa ja siten myös ihmisten valinnanmahdollisuuksia.

Ongelmana on ollut, että samalla kun on edistetty pääkaupunkiseudun rakentamista, on estetty tavanomaista rakentamista muualle. Tähän tehdään nyt muutos.

Kun keskusta edellisen kerran johti hallitusta, Helsingin seudulle tehtiin päätökset Kehäradasta, länsimetron rahoituksesta, Sipoon osakuntaliitoksesta, Aalto-yliopistosta, Kehä III:n rakennustöistä ja Musiikkitalosta.

Helsingin seutua pitää todella kehittää vetovoimaisena keskuksena – mutta sen rinnalla pitää sallia tavallisten ihmisten aktiivisuus omalla maallaan.

Matti Vanhanen
kansanedustaja (kesk), Nurmijärvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat