Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verohallinnon siirtohinnoittelutyö on laadukasta

Mielipide
 
Mikko Mattinen

Kirjoituksessa "Verottaja on kompuroinut siirtohinnoittelussa" (HS Talous 27. 5.) oli yleistävä näkemys, että Verohallinnon ratkaisut yritysten siirtohinnoittelua koskevissa jälkiverotuspäätöksissä ovat olleet virheellisiä.

Verohallinnon siirtohinnoitteluratkaisut ovat pysyneet voimassa useimmissa tuomioistuimien antamissa päätöksissä. Konserniverokeskuksen siirtohinnoittelutapauksista yhteensä 15 päätöstä on ollut tuomioistuimien käsittelyssä vuosina 2010–2015. Konserniverokeskuksen alkuperäinen siirtohinnoittelua koskeva verotuksen oikaisupäätös on kumottu kokonaan kahdessa tapauksessa.

Tuomioistuimien lainvoimaisten päätösten jälkeenkin lisäys tuloon on ollut 250 miljoonaa euroa. Verohallinnon siirtohinnoitteluvalvonnan laadun osoituksena on siirtohinnoittelua koskevien ratkaisujen pysyvyys valitusasteissa.

Kirjoitus tarkasteli vain kolmea Verohallinnon siirtohinnoittelua koskevaa tapausta ilman laajempaa kokonaiskuvaa Verohallinnon tekemästä siirtohinnoittelutyöstä. Näihin tehtäviin kuuluu muun muassa ohjata asiakkaita toimimaan oikein, poistaa mahdollinen kansainvälinen kaksinkertainen verotus ja joissakin tilanteissa tehdä verotarkastusten perusteella oikaisuja asiakkaiden siirtohinnoitteluun.

Verohallinto noudattaa hyvän hallinnon periaatteita ja voimassa olevaa lainsäädäntöä. Laintulkintaa linjaava oikeuskäytäntö otetaan huomioon siirtohinnoittelutyössä.

Mikko Mattinen
viestintäjohtaja, Verohallinto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat