Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo pieni työajan lisäys vaikuttaisi talouteen

Mielipide
 
Penna Urrila

Risto Pitkäsen mukaan (HS Mielipide 25. 5.) elinkeinoelämä vaatii työajan pidennystä, joka merkitsisi työntekijälle vain palkan alennusta.

Suomen taloudessa tarvitaan selvä suunnanmuutos, jotta vältetään ongelmien kärjistyminen hallitsemattomiksi. Suomalaisten enemmistö haluaa säilyttää keskeisimmät hyvinvointipalvelut, mikä edellyttää julkisen talouden rahoituksen saamista kestävälle pohjalle. Tämä ei onnistu, jos yrityksillä ei ole samaan aikaan edellytyksiä kasvaa ja työllistää kotimaassa.

Esillä ollut vuosityöajan pidentäminen ei ole elinkeinoelämälle mikään itsetarkoitus, vaan yksi ehdotus, jolla talouden tuotantomahdollisuuksia ja työpaikkojen määrää voisi pitkällä aikavälillä kasvattaa. Jo melko pieni työajan lisäys lähemmäs eurooppalaista keskitasoa vaikuttaisi riippumattomien arvioiden mukaan talouteen ja työllisyyteen myönteisesti. Ostovoima ei heikkenisi, ja julkisen sektorin tasapaino kohentuisi selvästi.

Nähdäkseni elinkeinoelämällä ja työntekijöillä on yhteinen huoli Suomen julkisesta taloudesta ja työllisyydestä – siitä, että Suomessa voisi elää hyvin ja pärjätä myös tulevaisuudessa. Keinoista tämän varmistamiseksi tulee pystyä keskustelemaan ennakkoluulottomasti.

Penna Urrila
johtava ekonomisti
Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat