Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten Smp hajosikaan?

Mielipide
 
Olavi Tupamäki

Helsingin Sanomat kirjoitti (28. 5.), että "Lex Vennamo" poistetaan puoluelaista.

Vuoden 1972 eduskuntavaalien jälkeen Veikko Vennamo ilmoitti, että Smp on siirtynyt sosialistien leiriin. Kaikkiin valiokuntiin valittiinkin Smp:n puheenjohdolla vasemmistoenemmistöt.

Vennamon diktatuurin ja vasemmistosekoilun vuoksi Smp:n eduskuntaryhmän suuri enemmistö halusi muutosta toimintatapoihin ja politiikkaan. Vennamo ei tätä keskustelua sietänyt, vaan syksyllä 1972 hän erotti ryhmästä 12 jäsentä. Meitä erotettuja oli kaksi kolmasosaa Smp:n eduskuntaryhmästä.

Vuoden lopulla puoluelakia muutettiin niin, että perustamamme uusi puolue Skyp sai osuuttamme vastaavan määrän puoluetuesta. Silloin puoluetukilain muutos oli vain oikeus ja kohtuus.

Vaatiessaan nyt Lex Vennamon poistamista Timo Soini kommentoi (HS 28. 5.): "Kyseessä on suuren historiallisen vääryyden korjaaminen. Ei rappio enää rehota." Kuinka totaalisen väärän todistuksen Soini antaakaan, vaikka olikin tapahtuma-aikaan kymmenvuotias polvihousuinen poikanen.

Mitä tulee jutussa mainittuun "seteliselkärankaisuuteen", kukaan ei ole pystynyt näyttämään ainoatakaan todistetta siitä, että Smp:n hajoamisessa olisi käytetty rahaa tai että hajoaminen liittyisi Kekkosen poikkeusvaaliin. Ja vielä: oikeasti Lex Vennamo oli se lakimuutos, jolla Veikko Vennamo vapautettiin tullineuvoksen työstä täydellä palkalla.

Olavi Tupamäki
yksi Smp:n erotetuista
kansanedustajista, Kauniainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat