Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivähoidon linnake murtuu säästöihin

Mielipide
 
Klaus Rytöhonka

Ajat ovat muuttuneet. Ajatus jostain 1900-luvun lääkäristä, joka lähti Itä-Suomeen kutsumuksensa ja isänmaan asian innoittamana auttamaan ja rokottamaan siellä asuvaa väestöä, on meille nykypäivän suomalaisille yhä vieraampi. Nyt ammattilaiset haluavat rahaa ja liikkuvat sen ohjaamina.

Hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen ilman siitä saatavaa kunnon korvausta on herkkäuskoista hölmöyttä. Tämän me olemme oppineet seuraamalla muun muassa rikkaiden tulonsiirtoja.

Mutta sitten olemme me, päivähoidon työntekijät. Me teemme käsittämättömän raskasta ja vaikeaa työtä ilman siitä maksettavaa kohtuullista palkkaa. Suuremman korvauksen saa peruskoulun suorittanut työmies, joka käy avaamassa ja sulkemassa ovia, ajaa autoa ja odottaa työajan loppumista.

Me päivähoidossa olemme viimeinen linnake 1900-luvun alun tapaisessa Suomessa. Olemme toteuttaneet kutsumustamme antamalla osaamisemme, koulutuksemme ja koko persoonamme, jotta lapsi kasvaisi ja kehittyisi parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme avanneet sydämemme myös maahanmuuttajataustaisille lapsille, ja olemme keskeinen osa perheen integroitumisessa Suomeen.

Pian ryhmässä on 24 lasta. Olisi mukava nähdä, kuinka insinööri pärjäisi kuusi tuntia edes 12 lapsen kanssa, joista kahdella olisi erityisen tuen tarve. Todennäköisesti hän lukitsisi itsensä vessaan jo ensimmäisen kahakan jälkeen.

Hallituksen päätöksen jälkeen me koemme, että ihmiset, jotka eivät ymmärrä varhaiskasvatuksesta mitään, osoittavat meille paikkamme. He panevat 3–6-vuotiaat lapset elvyttämään kansantalouttamme tehden työstämme nykyistäkin raskaampaa. Päivähoidon linnake on murtumassa.

Klaus Rytöhonka
päiväkodinjohtaja
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat