Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähikouluperiaate koskemaan myös lukioita

Mielipide
 
Mira Pelkonen

Olemme muuttaneet mieheni kanssa Helsinkiin muualta Suomesta. Ostimme perheellemme kodin Viikistä, jossa olen seurannut huolestuneena alueen oppilaitostilannetta.

Alueella on lukio, johon jostakin syystä hakeutuu oppilaita muualta Helsingistä. Alueen omat lapset eivät pääse kouluun, vaan heidän pitää hakea ja matkustaa muualle opiskelemaan, koska Viikin Normaalikoulun sisäänottokeskiarvo on noussut turhan korkeaksi.

Viikin koulutilanne vaikuttaa järjettömältä. Eikö alueen oppilailla pitäisi olla etusija päästä opiskelemaan oman alueensa kouluun? On järjetöntä, että jollakin alueella on koulu, johon oppilaat tulevat muualta.

Yläasteen kouluilla on lähikouluperiaate. Miksi lukioilla ei ole tätä samaa periaatetta? Miksi juhlapuheissa puhutaan tasa-arvosta mutta käytännössä tehdään aivan muuta?

Lehdissä kirjoitetaan huippuopettajista, joiden oppilaat kirjoittavat laudatureita. Mikä huippuopettaja on sellainen, joka saa 9,3 tai ylemmällä keskiarvolla lukioon tulleesta laudatur-oppilaan?

Lukioiden välinen höpönlöpö tulisi lopettaa. Erityislukiot tulisi säilyttää, mutta muuten lukioihin pitäisi tehdä samanlainen lähikouluperiaate kuin yläasteilla on.

Mira Pelkonen
Viikki, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat