Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kantamme on periaatteellinen

Mielipide
 
Antti Lindtman

Helsingin Sanomat puoltaa pääkirjoituksessaan (HS 31. 5.) menettelyä, jossa eduskunnan johtoon valitaan vain hallituspuolueiden edustajia. Ja edelleen pääkirjoittaja vaatii, että Sdp:n pitäisi hyväksyä menettely ja vieläpä äänestää sen puolesta. Kanta on liberaalissa demokratiassa kummallinen.

Länsimaissa on yleinen tapa, että parlamentin johdossa on myös opposition edustus. Tämä on ollut tilanne myös Suomen eduskunnassa viimeiset runsaat neljä vuosikymmentä.

Sosialidemokraatit esittivät jo ennen hallituspohjan ratkeamista ryhmien yhteistä kannanottoa, jossa puhemiehistöön valittaisiin kaikissa oloissa myös opposition edustus. Tämä oli kantamme ennen kuin tiesimme, mitkä puolueet ovat hallituksessa ja mitkä oppositiossa. Hallituspohjan ratkettua oppositiopuolueet esittivät asiasta myös yhteisen vetoomuksen hallituksen muodostajalle, puhemies Sipilälle.

Hallituspuolueet sopivat kuitenkin täyttävänsä puhemiestenpaikat keskenään. Puhemiesneuvoston ja kansliatoimikunnan asioiden valmistelu, salikeskustelun puheenvuorojen jako ja eduskunnan kansainvälisestä edustautumisesta päättäminen on nyt yksin hallituspuolueiden käsissä.

Sosialidemokraattisen puhemiehen johdolla viime vaalikaudella opposition toimintamahdollisuuksia parannettiin monin tavoin. Opposition merkityksen ja aseman tunnustavalla linjalla aiomme olla myös tällä vaalikaudella.

Antti Lindtman
puheenjohtaja
sosialidemokraattinen
eduskuntaryhmä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat