Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeyhtiöillä oltava suuri rooli hyvinvoinnissa

Mielipide
 
Pekka Puustinen

Helsingin Sanomat pyysi (Talous 31. 5.) lukijoitaan avuksi selvittämään työeläkeyhtiöiden ja heidän asiakkaidensa välisiä työhyvinvointisopimuksia. Asia vaatii ehdottomasti selvitystyötä.

Toisaalta keskustelun yltyessä ja kärjistyessä korostan, että olisi hirvittävää resurssien ja osaamisen tuhlausta, mikäli eläkeyhtiöiden tehtävä olisi suomalaisessa hyvinvoinnissa vain eläkevarojen sijoittamisessa.

Pitkät työurat, hyvinvoivat työyhteisöt sekä globaalisti pärjäävät yrittäjät ja yritykset ovat Suomen menestyksen perusedellytyksiä. Eläkeyhtiöillä voi ja tulee olla näiden asioiden edistämisessä merkittävä rooli.

Nyt tarvitsemme modernimpia keinoja. Suomalaisen hyvinvoinnin näkökulmasta olisi toivottavaa, että eläkeyhtiöiden välinen kilpailu asiakkaista tapahtuisi alennusten ja rahallisten etuuksien sijaan teoilla ja moderneilla palveluratkaisuilla, joilla eläkeyhtiöiden korkeatasoinen rahoituksen, teknologian, lääketieteen, talouden, juridiikan ja työhyvinvoinnin osaaminen siirretään yrittäjien, yritysten ja yritysten työntekijöiden arkeen konkreettisesti. Tämä vaatii eläkeyhtiöiltä uudenlaista ajattelua ja uudenlaisia ratkaisuja asiakkaiden arkeen.

Menestyvä yrityselämä sekä pitkät ja terveet työurat yhdistettynä turvatusti sijoitettuihin eläkevaroihin ovat modernia ja parasta eläkepolitiikkaa.

Pekka Puustinen
vierailijaprofessori, St Gallen, Sveitsi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat