Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asumistuen leikkaus on minulle iso menetys

Mielipide
 
Vihainen köyhä

Olen työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean sairauden vuoksi oleva työikäinen ihminen. Tuloni muodostuvat kansaneläkkeestä ja takuueläkkeestä, joiden yhteissumma on 746,57 euroa kuukaudessa. Se on Suomessa saatava vähimmäiseläke.

Asumiseeni olen saanut tähän asti eläkkeensaajan asumistukea. Tulevat leikkaukset sisältävät paitsi indeksijäädytyksiä tukiin myös paljon merkittävämmän muutoksen. Eläkkeensaajan asumistuki "sopeutetaan" yleistä asumistukea vastaavaksi. Suomeksi sanottuna asumisen tuki siis joidenkin kansalaisten kohdalla pienenee.

Näin käy myös minulle: tuloni pienevät 61,76 eurolla kuukaudessa.

Tuohan takuueläkkeen korotus minulle kuitenkin 20 euroa kuussa lisää? Kyllä, saan korotuksen myötä lisää rahaa. En kuitenkaan tuota 20:tä euroa, josta julkisuudessa puhutaan. Saan 13,60 euroa lisää, koska takuueläkkeen noustessa asumistukeni leikkautuu 6,40 eurolla.

Tuloni eivät siis putoakaan aiemmin laskemaani 61,76:ta euroa kuussa vaan ainoastaan 48,16 euroa kuussa. Se ei paljon lohduta, sillä 48,16 euroa on minulle iso raha.

Minulla ei ole ansiotuloja. Minulla ei ole pääomatuloja. Minulla ei ole omaisuutta. Nähtävästi minulla on kuitenkin ollut liian paljon rahaa käytettävissäni.

Kiitos, että opetatte minulle, mitä oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus ovat Suomessa vuonna 2015.

Vihainen köyhä
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat