Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työajan pidentäminen johtaisi irtisanomisiin

Mielipide
 
Hannu Rautio

Jos työaikaa pidennettäisiin Suomessa sadalla tunnilla eli noin 2,5 viikolla vuodessa, se merkitsisi yhden työvuoden lisäystä noin 18:aa työntekijää kohti.

Jos työnantajalla on sata työntekijää ja se haluaa saada lisätyöpanoksen heti taloudelliseksi hyödyksi, se irtisanoo viisi työntekijää. Näinkö Suomi saadaan nousuun?

Voi toki olla, että työnantaja malttaa jäädä odottamaan parempia aikoja ja myynnin kasvua eikä mittaa heti työajan jatkon hyötyä irtisanomisilla, mutta nykyinen meno ei oikein tue tätä ajatusta.

Tosiasiassa valtaosa Suomen työpaikoista on sellaisia, joissa tuotanto ei kasvaisi, vaikka työtä tehtäisiin enemmän. Toiminnan tehostaminen esimerkiksi virastoissa vaatisi ensin viiden prosentin henkilöstövähennystä työajan jatkamisen takia, jotta päästäisiin edes takaisin nykyiseen tuottavuuteen. Sitten henkilöstöä pitäisi vähentää vielä lisää tuottavuuden kasvun saavuttamiseksi.

Työaikaa ei pidä pidentää, vaan sitä tulee jakaa useammalle henkilölle. Näin hyvinvointia jaettaisiin tasaisemmin ja estettäisiin syrjäytymistä.

Työajan pidentäminen tulee haudata surkeana ideana mitä pikimmiten.

Hannu Rautio
diplomi-insinööri, Mikkeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat