Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

On itsekästä vastustaa yhteiskuntasopimusta

Mielipide
 
Kari Holmström

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ehdottamassa yhteiskuntasopimuksessa voittajia olisivat yritykset ja palkansaajat. Hyvä niin, koska vain ne tekevät yhteiskunnalle sen tulovirran, jolla eläkeläiset ja muut vähävaraiset elätetään.

Nyt ay-liike tyrmää oikopäätä sopimusehdotuksen ja väittää, että hallitus harrastaa kiristystä. Juuri tätä ay-liike on itse tehnyt jo vuosia uhkaamalla lakoilla. Samoin se vastustaa palkatonta työajan lisäämistä, mutta ei ota huomioon, kuinka paljon työnantaja tekee työntekijän eteen myös hallinnollisia ja ilmaisia töitä.

Työnantaja esimerkiksi laskee ay-liikkeelle tilitettävät jäsenmaksuprosentit ja maksaa rahat – eläkemaksuista, sosiaalikuluista ja veroista puhumattakaan.

Vähintä, mitä työntekijä voi tehdä vastapalvelukseksi, on 15 minuutin lisätyöaika. Suomen palkat ovat ay-liikkeen ansiosta nousseet jo yli keskimääräisen eurooppalaisen palkkatason.

Työnantajien vastuita ja velvollisuuksia karsimalla yritykset saisivat vientiin menevät tavarat halvemmiksi, jolloin vienti lähtisi vetämään. Nyt kalliit tavarat eivät käy kaupaksi, ja työnantajien on pakko lopettaa tai lomauttaa, minkä vuoksi palkansaajat putoavat yhteiskunnan elätettäviksi.

Ay-liike perii vuosittain työnantajan avustuksella jäsenmaksuja paisuttaakseen tasettaan lakkoja varten. Ay-liike "kiristää" herkästi lakkoaseellaan ohentaakseen pöhöttynyttä tasettaan.

Eduskunnalla näyttää olevan vähemmän valtaa kuin ay-liikkeellä. Ay-liikkeen jäsenet voivat osaltaan vaikuttaa muutokseen äänestämällä tai jaloillaan.

Annetaan kerrankin hallitukselle valta päättää yhteiskunnan asioista eikä huudeta naama punaisena.

Kari Holmström
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat