Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei ole työtä, jossa ei oppisi mitään

Mielipide
 
Maria Hekkala

Dosentti Tapio Nurmen kirjoitus "Kolmas lukukausi olisi opiskelijan etu" (HS Mielipide 30. 5.) piti sisällään harhaluulon, joka pitäisi saada kitkettyä pois suomalaisesta koulutusmaailmasta.

Nurmen perustelu kolmannen lukukauden hyödyllisyydestä opiskelijoille on kaikessa asenteellisuudessaan turmiollinen. Nurmen mukaan kolmannen lukukauden ansioista "opiskelijan ei tarvitsisi notkua kauppojen kassoilla työssä, jossa ei opi juuri mitään".

Opintojen rinnalla ja lukukausien välissä osoitettu ahkeruus kaupan, siivousalan, kiinteistönhoidon, hoitoalan, ravintola-alan tai muiden paljon nuoria työllistävien alojen palveluksessa edistää nuoren vasta valmistuneen työllistymistä oman alansa töihin merkittävästi.

25-vuotias nuori, joka ei ole työskennellyt missään muualla kuin opintojensa parissa, herättää kokeneissa työelämän rekrytoijissa ihmetystä. Jokainen nuori, joka on saanut mahdollisuuden tehdä mitä tahansa ansiotöitä ja osoittaa ahkeruutta työssä, vaikka oman koulutusalansa ulkopuolella, vahvistaa omaa osaamis- ja kokemuspääomaansa.

Yrityksemme palveluksessa on paljon osaavia ja ahkeria opiskelijoita, ja uskomme heidän tulevien työuriensa olevan menestyksekkäitä joko meidän yrityksemme tai jonkin toisen toimialan palveluksessa.

Kaupan työtehtävissä oppii asiakkaiden, rahan ja tavaran taitavaa käsittelyä. Kaikkia näitä tarvitsee tulevissa palkkatöissään niin kirjanpitäjä, putkimies, lääkäri, ekonomi kuin insinöörikin. Uskoisin, että kaikkien olisi hyvä osata näitä taitoja ihan käytännössäkin. Ainakin niitä kannattaa arvostaa.

Maria Hekkala
henkilöstöpäällikkö, Lidl Suomi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat