Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insinöörien arvostus on palautettava

Mielipide
 
Mikko Pesola

Insinöörejä ei ole aikoihin arvostettu juuri miksikään. On ollut trendikkäämpää puhua hyvinvoinnista ja yhteiskunnasta yleensä ilman konkretiaa ja vastuuta. Insinöörit ovat kummajaisia, jotka puhuvat keskenään käsittämätöntä kieltä. He iteroivat, derivoivat ja laativat aikatauluja ja ohjelmia. He myös vaativat valvontaa.

Nyt kun pääministeri on insinööri, poliitikoilta ovat menneet pasmat sekaisin. Asioita ei ratkaistakaan enää retoriikalla ja vetoamalla vanhoihin tapoihin.

Vaalien alla ehdokkaiden puheet arvasi etukäteen, kun katsoi mitä puoluetta asianomainen edusti. Juha Sipilän (kesk) kyvyistä ei ole vielä näyttöä, mutta ainakin hän on tarttunut asioihin jämerällä otteella ja toimii rationaalisesti tosiasioiden pohjalta.

Helsinki on yksi esimerkki insinöörien aliarvostuksesta. Kaupungissa on kaksi kaupunginjohtajan virkaa, joiden luulisi edellyttävän arkkitehdin tai insinöörin osaamista. Mutta tehtäviin onkin valittu "sopivia", ja tulokset ovat näkyneet epäonnistuneina metro-, ratikka- ja lauttakauppoina sekä vaikeuksina keskustella laitetoimittajien kanssa.

Jos uusi pääministeri onnistuu tehtävässään, se saattaa parantaa insinöörikunnan arvostusta laajemminkin.

Kännykät ja tietokoneet eivät toimisi, ruokaa ja lääkkeitä olisi vähemmän, palkat olisivat pienempiä eikä hyvinvointiyhteiskunnasta olisi tietoakaan, ellei joku olisi kehittänyt tekniikkaa tämän tarvittavan vaurauden luomiseksi.

Mikko Pesola
diplomi-insinööri, Vuosaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat