Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkkeet eivät ole sosiaalisia etuuksia

Mielipide
 
Josa Jäntti

Kari Holmström (HS Mielipide 4. 6.) puolusti yhetyiskuntasopimusta käsittämättömällä tavalla. Hän kirjoitti: "Yhteiskuntasopimuksessa voittajia olisivat yritykset ja ja palkansaajat. Hyvä niin, koska vain ne tekevät yhteiskunnallisen tulovirran, jolla eläkeläiset ja muut vähävaraiset elätetään."

Eiko Holmström tiedä, että hän itsekin maksaa työnantajansa kanssa työeläkemaksua työeläkeyhtiöhin? Niihin on vuodesta 1962 alkaen kertynyt varoja tähän mennessä jo yli 180 miljardia euroa, ja potti kasvaa sijoitustuotoilla joka vuosi, jolloin eläkkeitä ei tarvitse maksaa tästä potista. Sisään tulevat työeläkemaksut riittävät eläkkeiden maksamiseen lähes joka vuosi, jolloin tuohon isoon rahapottiin ei tarvise koskea.

Eläkkeet eivät siis ole sosiaalisia etuuksia, vaan jokaisen maksamia omia eläkevaroja, jotka lain mukaan ovat omaisuuden suojan piirissä samaan tapaan kuin pankkitalletukset. Näitä varoja ei saisi käyttää mihinkään muuhun kuin eläkkeiden maksuun. Tätä periaatetta työeläkeyhtiöt eivät valitettavasti noudata.

Josa Jäntti
eläkeläinen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat