Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työeläkeyhtiöitä ei tarvita

Mielipide
 
Eero Pere

Työeläkerahastoilla ei enää ole tarvetta ja ne tulisi häivyttää pois. Järjestelmämme on vuosikymmenien kuluessa asettunut vakiotilaan. Vuosittain maksettavaksi tulevien eläkkeiden määrä ja siis niiden peittämiseen tarvittava vuosimaksukin on varsin tarkasti arvioitavissa. Eläkkeiden maksatus ei siten tarvitse taakseen rahastointia, vaan vuosittain voitaisiin kerätä se rahamäärä, joka tarvitaan. Niitä rahoja eivät kuitenkaan eläkkeinä saa samat ihmiset, jotka niitä maksoivat.

Julkisuuteen annettujen tietojen mukaan yhteiskunnassamme tavoitellaan toiminnan tehostamista, läpinäkyvyyden parantamista, tuottavuuden nostoa ja kilpailukyvyn parantamista. Niiden suhteen päästäisiin huomattava askel eteenpäin lopettamalla työeläkeyhtiöt, luomalla yksi yhteinen eläkkeiden maksujärjestelmä (Kelalla sellainen taitaa jo ollakin), hävittämällä suuri joukko kallispalkkaisia johtajien ja analyytikoiden toimia sekä myymällä yhtiöiden omistukset sijoittajille ja tavallisille Suomen kansalaisille.

Työeläkeyhtiöiden vapautuvat varat voidaan sitten vähitellen purkaa kiertoon pienentämällä eläkemaksuja. Se parantaisi kilpailukykyämme, mahdollistaisi paremmat palkat, parantaisi kansalaisten ostokykyä ja lisäisi valtion verotuloja. Samalla "hyvinvointivajetta" saataisiin täytetyksi ja suurten ikäluokkien ajankohtainen suuri eläketarve tyydytetyksi työikäisiä rasittamatta.

Eero Pere
diplomi-insinööri
seniorikonsultti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat