Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitaloutta rakennetaan hartiavoimin

Mielipide
 
Johanna Kotipelto

Veli Jokelainen (HS Mielipide 6. 6.) kaipasi yritysten väliseen maksuliikenteeseen digitalisaatiota, jonka avulla maksut saataisiin synkronoitua yritysten kirjanpitoon.

Hyviä uutisia! Taloushallinnon runkoverkko -hankkeessa on jo määritelty laskun tietosisällön minimivaatimus. Sen avulla kirjanpito ja alv-käsittely voidaan automatisoida. Verkkolaskun sisältö on kuvattu muun muassa Finanssialan keskusliiton sivulla Vastaavuustaulukossa. Työ jatkuu kuittisisältöjen parissa: myös korttiostojen tositteet on sähköistettävä kirjanpitoa varten.

Eikä siinä vielä kaikki. Kirjanpidon viennit on jo aiemmin harmonisoitu tilinpäätös- ja veroraportointia varten raportointikoodistoksi. Nyt Verohallinto ja Patentti- ja rekisterihallitus valmistelevat pilottihankkeena tilinpäätös- ja veroilmoitustietojen toimittamista kerralla kahdelle viranomaiselle XBRL-muodossa. Real-Time Economy -ohjelmassa syntyneet aihiot hankkeistettiin edellisen hallituksen aikana ICT2015-raportissa. Digitaloutta rakennetaan siis hartiavoimin.

Johanna Kotipelto
XBRL-hankkeen ohjausryhmän jäsen Verohallinto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat