Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo tavoittelee utopiaa

Mielipide
 
Tarmo Anttalainen

Espoon kaupungin pysäköintijärjestelyt ovat herättäneet keskustelua. Asuinalueille (esimerkiksi Suurpelto, Espoonlahti ja Suomenoja) kaavoitetaan aivan liian vähän autopaikkoja. Tapiolaan suunnitellaan jopa täysin autotonta asuintaloa, ja vanhoille asuinalueille asennetaan aluepysäköintikieltomerkkejä. Millaista utopiaa Espoon kaupunkisuunnittelu ja päättäjät tavoittelevat?

Ilmeisesti tavoite on sinkkujen ja lapsettomien parien kaupunki. Heidän asuntonsa ja työpaikkansa ovat metron tai muun hyvän julkisen yhteyden välittömässä läheisyydessä. Heillä ei ole kesämökkiä, eivätkä he harrasta mitään (esimerkiksi golfia).

Lapsia heillä ei voi eikä saa olla, koska lasten vieminen tarhaan, esikouluun ja harrastuksiin on työn ohessa käytännössä ylivoimaista ilman omaa autoa.

Vanhoilla asuinalueilla perhejuhlien vieraille jää juhlista muistoksi pysäköintivirhemaksu, koska ne muutamat aluepysäköintikieltoalueelle armollisesti merkityt neljän tunnin kiekkopaikat eivät riitä näissä poikkeustilanteissa.

Miksi Espoo haluaa vaikeuttaa auton omistamista? Espoossa on tilaa, ja sen kaupunkirakenne on sellainen, että varsinkin perheelliselle oma auto on käytännössä välttämättömyys.

Tarmo Anttalainen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat