Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen on korjattava säästölistaansa

Mielipide
 
Anssi Kekkonen

Hallituksen periaatepäätös siitä, ettei kokonaisveroaste nouse, on tuottanut useita vaikeita ja lyhytnäköisiä säästökohteita. Hallitus leikkaa sieltä mistä on helpointa ottaa. Osansa saavat eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat. Kohtalokkaimpia säästöeriä ovat kuitenkin lapsiin ja lapsiperheisiin kohdistuvat säästöt.

Olen syntynyt vuonna 1987. Ikäluokkamme koki varhaislapsuudessa sekä vanhempien työttömyyden että lapsiin kohdistuneet säästöt. Lähes puolet ikäluokastamme on kärsinyt mielenterveyden ongelmista. Joka viidenneltä puuttuu peruskoulun jälkeinen tutkinto. Joka viides on joutunut turvautumaan toimeentulotukeen. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin.

Sosiaalisilla ongelmilla on tapana periytyä. Samalla kun ikäluokkamme tulee lapsentekoikään, tulevilta lapsiltamme aiotaan leikata. Syntyy yhteiskunnalle kallis eriarvoistumisen kierre. Eriarvoistuminen ja leikkaukset koulutuksesta syövät Suomen tulevaisuuden kilpailukykyä.

Toivoisin hallituksen korjaavan säästölistaansa. Olisin ollut valmis hyväksymään puolueeni ennen vaaleja ilmoittamat kahden miljardin euron säästöt. Säästöt kuitenkin moninkertaistuivat hallitusneuvotteluiden edetessä.

Näyttää siltä, että taloustyöryhmä marssi hallitusneuvotteluissa asiantuntijatyöryhmien yli. Säästöpäätöksiä on tehty lyhytnäköisen talousnäkökulman perusteella. Asiantuntijaministereille, kuten perheministerille, näyttää jäävän vain säästöjen selittelijän osa.

Anssi Kekkonen
keskustan puoluevaltuuston
jäsen, Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat