Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiskelija-asunto on myös etuus

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ihmettelen, miksi opiskelija-asuntoa ei huomioida opiskelijan etuutena. Kaikki opiskelijat, jotka eivät asu omistusasunnossa tai vanhempiensa omistamassa asunnossa, saavat saman asumistuen. Mitä järkeä tässä on?

Opiskelija-asunnosta muutaman sadan euron vuokraa maksavalle jää opintotuesta ja asumislisästä vuokranmaksun jälkeen käteen useampi satanen. Niille, jotka asuvat vuokralla muualla kuin opiskelija-asunnoissa, ei jää ylimääräistä.

Mielestäni opiskelijoiden asumistuki pitäisi sitoa asunnon vuokraan. Se ei olisi pois keneltäkään vaan tasapuolistaisi kaikkien opiskelijoiden asemaa.

Opintotuki on opintotuki. En näe asiaa niin, että sen tulisi kattaa kaikkia opiskelijan kustannuksia. Sitä varten voi esimerkiksi vaihtoehtoisesti ottaa opintolainaa tai käydä töissä. Ahkera töissä käynti ei ole vaikuttanut opiskeluihini eikä hankaloittanut koulunkäyntiäni.

Väitän, että ehdotukseni tukisi opiskelijoiden nopeampaa valmistumista. Omassa lähipiirissäni olen huomannut, että kalliimmalla vuokralla asuvat tekevät yleensä enemmän töitä ja valmistuvat nopeammin. Tiedän myös liian monta opiskelijaa, jotka eivät käy töissä, koska heidän ei tarvitse. He eivät myöskään kiirehdi opiskelujensa kanssa.

Valmistun insinööriksi ensi jouluna – puoli vuotta ennen tavoitteena pidettyä määräaikaa.

Pian valmistuva
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat