Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ryhtyykö ulkoministeri Soini nyt sanoista tekoihin?

Mielipide
 
William Rivera

Puheessaan EU:n ulkoministerikokouksessa tiistaina ulkoministeri Timo Soini (ps) ilmaisi huolensa sukupuolten tasa-arvosta ja luonnonvarojen kestävästä hallinnasta. Soinin sanoin: "Ilmastonmuutos on tästä hyvä esimerkki: se on suoranainen uhka kestävälle kehitykselle. Ja pahimmat vaikutukset ilmastonmuutoksesta ennustetaan osuvan köyhimmille alueille maailmassa."

Suomalaisilla kansalaisjärjestöillä on lukuisia hankkeita, joissa työskennellään juuri näiden teemojen parissa. Esimerkiksi World Visionin FMNR-ohjelma (Farmer managed regeneration, viljelijäperustainen luontainen uudistaminen) opettaa köyhille yhteisöille ympäristöä säästävän maanviljelystekniikan, joka turvaa ravitsemuksen luontoa rasittamatta. Ohjelma auttaa myös kehittämään hallinnollisia struktuureja, jolloin yhteisöt voimaantuvat ja pystyvät itse nousemaan köyhyydestä.

Myönteiset muutokset vaikuttavat etenkin kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin, kuten naisiin ja lapsiin.

Ottaen huomioon hallituksen suunnitelmat leikata kehitysyhteistyöstä 300 miljoonaa euroa on olennaista tietää, mitä Soini aikoo käytännössä tehdä naisten aseman parantamiseksi ja kaikkein köyhimpien kärsimyksen lievittämiseksi.

Aikooko Soini tuoda uudet näkemyksensä mukaan hallituksen neuvottelupöytään?

William Rivera
kehitysyhteistyön ja ympäristöterveyden ammattilainen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat