Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheilussa rahaa käytetään väärin

Mielipide
 
Jarkko Lahtinen

Huippu-urheilussa rahankäyttö vaikuttaa holtittomalta ja vähintäänkin tehottomalta. Kansainvälisessä jalkapalloliitossa Fifassa rehottaa korruptio. Lisäksi liitto maksaa finanssimaailmaakin parempia ökypalkkoja (HS Urheilu 12. 6.). Suomessa lajiliitot järjestelevät johdolleen lomamatkojen tapaisia "seminaari- ja verkostoitumismatkoja" erilaisiin suurtapahtumiin.

Suurkisojen järjestäjältä vaaditaan suuria investointeja suorituspaikkoihin, viimeisimpänä Euroopan kisojen vaatimus vähintään 57 miljoonan euron investointitasosta. Miksi tällaisia vähimmäistasoja edes asetetaan? On järjetöntä rakentaa koko ajan uusia suorituspaikkoja. Maailma on täynnä edellisten kisojen paikkoja, jotka usein jäävät kokonaan vaille jatkokäyttöä, kuten valtavat jalkapallostadionit Brasiliassa ja Etelä-Afrikassa. Miksi vanhat suorituspaikat eivät kelpaa? Suurkisat alkavat olla niin täynnä glamouria ja viihdettä, että itse urheilu on kohta tapahtuman sivujuonne.

Olisi järkevämpää käyttää tämä raha nuorten ja vanhempienkin urheilijoiden tukemiseen ja valmennukseen. Pitäisi panostaa urheilun sisältöön eikä vain puitteisiin ja hallintoon.

Jarkko Lahtinen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat