Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digijärjestelmän on sovittava kaikille yrityksille

Mielipide
 
Veli Jokelainen

Johanna Kotipellolla oli hyviä uutisia yritysten välisen maksuliikenteen digitalisaatiotyöstä (HS Mielipide 10. 6.). Harras toiveeni on, että digitalisaation hyödyt saataisiin vihdoinkin ja kertaratkaisuna koko yrityskentän hyväksi, eikä järjestelmään päästettäisi enää välitoimijoita lisäämään kustannuksiaan maksuliikenteen transaktiovirtaan.

Pankit, verkkolaskuoperaattorit ja ohjelmistotoimittajat ovat hinnoitelleet osuutensa maksujen välityksessä ja laskuinformaation siirrossa niin, että digitalisaatio ei ole edennyt yhteiskunnan etua palvelevasti.

Isoin heikkous on ollut kokonaiskoordinaation puuttuminen. Maksuliikenteen digitointiratkaisut ovat rakentuneet monimutkaisiksi, ja ratkaisujen kirjo on muodostunut vaikeaselkoisen laajaksi. Loppumaksajan etu on jäänyt vähälle huomiolle, ja digitalisointi onkin palvellut lähinnä tietovirran pyörittäjien liiketoimintatavoitteita.

Maksuliikenteen kvanttihyppy edellyttää, että digijärjestelmä soveltuu kaikille yrityksille, on yksinkertainen ja edullinen käyttää, palvelee laskun maksukäsittelyssä, siirtää maksuliikenteen tiedon standardimuotoisena kirjanpitoon ja arkistoi tiedon helposti hallittavasti. Tahtipuikko pitäisi olla valtiovallalla.

Veli Jokelainen
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat