Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitoaikoihin tarvitaan joustoa

Mielipide
 
Pia Falck

Haluan tuoda esille vaihtoehdon puolipäiväiselle päivähoidolle. Työtä etsivä yksinhuoltaja (HS Mielipide 15. 6.) totesi ihan oikein, ettei kellon kanssa lukkoon lyötyyn hoitoon ole aina tarvetta ja tilausta. Kunkin perheen hoitotarpeet voivat vaihdella, ja sopiva hoitoaika voi olla ihan muuta kuin tuo joustamaton kello 8–12 välille ajoittuva hoitoaika.

Ehdotan vaihtoehtoa, joka perheessämme oli käytössä ja toimi erittäin hyvin. Vanhempi sisarus oli hoidossa enimmillään 21 tuntia viikossa yleensä niin, että maanantait ja perjantait hän oli kotona. Kolmena päivänä viikossa hän oli hoidossa siis 6–7 tuntia päivässä eli suunnilleen kello 9–15 välisen ajan. Tuolloin hoitopäivät olivat kokonaisia ja päiväohjelmaan ehti mukaan ilman kiirettä lähteä kotiin heti lounaan jälkeen.

Voisiko ajatella, että ne perheet, joille puolipäiväistä hoitopaikkaa nyt kaavaillaan, saisivat itse valita, kuinka käyttävät 20-tuntisen hoitopaikkaoptionsa? Sopiminen tulisi tietenkin tehdä hyvissä ajoin aina etukäteen päiväkodin kanssa.

Pia Falck
Lauttasaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat