Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös "kulttuurimaisterilla" on paljon annettavaa

Mielipide
 
Hanna Kaivonurmi

Valmistuin vuonna 2008 Helsingin yliopistosta pääaineenani arkeologia. Diplomi-insinööri Juhani Korhonen (HS Mielipide 5. 6.) kyseenalaisti opiskelemani oppiaineen merkityksen maamme nykyisessä taloudellisessa tilanteessa.

Olen itsekin monesti epäillyt valintani järkevyyttä. Olen työskennellyt lukuisissa lyhyissä määräaikaisissa projektitehtävissä sekä omalla alallani että oman alani ulkopuolella. Työnhakutilanteessa pääaineeni on tuntunut rasitteelta, joka on herättänyt epäilyjä suppeasta osaamisesta.

Mitä kauemmin olen ollut poissa koulutustani vastaavista töistä, sitä enemmän olen oppinut arvostamaan opintojani. Niiden ansiosta osaan käsitellä laajoja ja monimuotoisia lähdeaineistoja ja muodostaa niistä perusteltuja johtopäätöksiä.

Osaan argumentoida selkeästi ja esittää ajatukseni niin kirjallisesti kuin suullisestikin erilaisille kohderyhmille. En myöskään pelkää liata käsiäni ja tarttua ruumiilliseen työhön.

Opintojen alusta lähtien olen tiedostanut työllistymisen vaikeudet. Pysähtyneisyys ja tuttuihin käytäntöihin tuudittautuminen eivät ole koskaan olleet vaihtoehtoja, vaan jatkuva kehittyminen on itsestäänselvyys.

Kulttuurialoilla on myös sisäänrakennettu yhteisöllisyyden ajatus. Työtä ei tehdä omaa etua tavoitellen, vaan kulttuuriperintöämme tutkitaan, säilytetään ja tulkitaan koko yhteiskunnan yhteiseksi hyväksi. Näitä periaatteita olen soveltanut kaikissa työtehtävissäni.

Ei Suomi nouse, ihmiset innovoi eikä vienti vedä vähentämällä opetettavia aineita ja tutkimuksen kautta tuotettavaa tietoa. Väitän, että tämä tapahtuu ottamalla käyttöön kaikki maastamme löytyvä osaaminen väheksymättä yhtään oppiainetta.

Hanna Kaivonurmi
Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat