Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opintotuen leikkaus hidastaa valmistumista

Mielipide
 
Ronja Norja

Opintotuki on niin pieni, ettei opiskelija saa maksettua sillä vuokraa ja laskuja. Tämän vuoksi suurin osa opiskelijoista käy töissä koulun ohella. Tämä voi hidastaa hiukan valmistumista: on otettava vain sen verran kursseja, että ehtii tehdä tarpeeksi töitä saadakseen ostettua ruokaa.

Senttien laskeminen, ympäripyöreät päivät ensin koulussa ja sitten töissä, univaje ja puurohiutaleiden lainaaminen vanhemmilta ovat useimmille opiskelijoille arkipäivää.

Uusi hallitus päätti nopeuttaa opiskelijoiden siirtymistä työelämään leikkaamalla opintotukea. Kuulostaa absurdilta. Opiskelijathan ovat jo työelämässä, sillä opintotuki ei riitä elämiseen. Opintotukea leikkaamalla opiskelijat pakotetaan tekemään vielä enemmän töitä. Nyt täytyy pudottaa ensi syksyltä pari kurssia pois ja mennä töihin, jotta menetetyn tuen saisi katettua. Näinkö valmistumme nopeammin? Jokin taisi mennä hallituksen järkeilyssä eri tavalla kuin minun ajatuksenjuoksussani.

Hallitus ei taida halutakaan, että kouluttaudumme. Ilmeisesti tässä tavoitellaan sitä, että vain rikkailla olisi etuoikeus koulutukseen. Meidän muiden kai oletetaan suuntautuvan suoraan peruskoulusta työelämään: siivoojiksi ja puhelinmyyjiksi. Siivotaan Suomi kuntoon!

Ronja Norja
markkinoinnin opiskelija, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat